Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در استان خراسان شمالی حد اقل ۳ گسل فعال و طولانی زلزله‌خیز وجود دارد اما این استان تنها یک مرکز لرزه نگاری آن هم با امکاناتی بسیار کم دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بجنورد ٬ استان خراسان شمالی از دیدگاه زمین شناسی در پهنه ساختاری٬ رسوبی کپه داغ قرار دارد. پهنه کپه داغ شامل کوه‌های شمال غربی ـ جنوب شرقی، شمال استان خراسان است که از نظر کوه نگاری به هزار مسجد معروف است که در آن گسل‌های فعال و مهمی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گسل‌ها و حرکات آن‌ها معمولا با خسارات بسیاری همراه بوده است. از مهم‌ترین گسل‌های این منطقه می‌توان به گسل اسفراین و گسل باغان-گرماب و گسل رباط اشاره کرد. گسل اسفراین با درازای حدود 170 کیلومتر از حاشیه شمال شرقی شهر اسفراین عبور می‌کند. گسل باغان- گرماب با طول 55-50 کیلومتر در مجاورت روستای باغان قرار دارد که به هنگام زمین لرزه 11 اردیبهشت 1308 هجری شمسی (1 مه 1929 میلادی) در کپه داغ به وجود آمد.

گسل رباط قربیل نیز با درازای حدود 125 کیلومتر در این استان است که انتهای شرقی این گسل به 25 کیلومتری جنوب آشخانه می‌رسد.

وقوع چند زمین لرزه مهم در سال‌های 1302 با بزرگی شش و نیم ریشتر و 1375 با بزرگی شش و سه دهم ریشتر و نیز زمین لرزه‌های متعددی با بزرگی 3و 5 ریشتر این استان را در ردیف استان‌های زلزله خیز قرار داده است.

آخرین زلزله بزرگ این منطقه در 23 اردیبهشت سال 96 به وقوع پیوست و زلزله‌ای با قدرت 5.7 ریشتر٬ چندین روستا در اطراف بجنورد و بسیاری از مناطق شهری و سازه‌های تازه ساخته شده در شهرک گلستان این شهر را مورد آسیب جدی قرار داد. در اردیبهشت امسال نیز دو زلزله 5.2 ریشتری بخش های زیادی از مناطق جنوبی استان خراسان شمالی تحت تاثیر و تخریب قرار داد.

با این وجود اما این استان تنها یک مرکز لرزه نگاری آن هم با امکاناتی بسیار کم دارد.

38 روز پس از زلزله سنخواست؛ زلزله‌زدگان خراسان شمالی فراموش شدند+فیلمپس لرزه‌‌های زلزله 5.5 "سنخواست"ریشتری همچنان ادامه دارد/ زلزله 4.7 ریشتری بامداد امروز استان خراسان شمالی خساراتی نداشتروایتی از حجم تخریب‌ها در زلزله اخیر سنخواست؛ مردم زلزله‌زده چگونه «خانه‌دار» می‌شوند + فیلم

استاندار خراسان شمالی چندی پیش در دیدار رییس شبکه لرزه نگاری باند پهن کشور گفت: با توجه به زلزله خیز بودن استان، باید تنها ایستگاه لرزه نگار استان که در روستای ناوه مستقر است مورد تقویت قرار گیرد.

وی افزود: باید دراعتبارات سال آینده تقویت این ایستگاه لرزه نگار استان مورد توجه ویژه قرار گیرد. هر چند ما نیز از مرکز لرزه نگاری کشور انتظار کمک به حوزه تجهیزات و امکانات این ایستگاه را داریم.

دکتر غلام جوان دولویی به تشریح مطالعات جامع لرزه‌ای بجنورد پرداخت و افزود: مطالعات لرز زمین ساخت، ریز پهنه بندی ژیوتکنیک لرزه ای، تحلیل آسیب پذیری لرزه‌ای ساختمان های مسکونی، تحلیل آسیب پذیری لرزه‌ای زیرساخت و شریان‌های حیاتی و مطالعات کاهش خطر پذیری مدیریت بحران باید برای شهر بجنورد انجام شود.

 

 

انتهای پیام/311/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان خراسان شمالی لرزه نگاری لرزه ای گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۵۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری نیشابور گفت:آمار اشتغال در ۱۶۸ واحد صنعتی فعال در این شهرستان پنج هزار و ۸۰۰ نفر است که ۸۳ درصد از این اشتغال مربوط به بخش‌هایی مانند نیروگاه سیکل ترکیبی خیام، فولاد خراسان، کارخانه ایران شرق و مانند این مجموعه هاست.

مسعود اکبری باقرآباد افزود:از مجموع ۱۶۸ واحد صنعتی نیشابور فقط ۱۳ واحد فعال با اشتغال هزار و ۵۸۱ نفر در شهرک صنعتی عطار مستقر هستند البته تمایل برای حضور فعالان اقتصادی در این شهرک صنعتی رو به افزایش است و باید در آینده تامین انرژی و آب و سایر زیرساخت‌های این شهرک صنعتی مورد توجه قرار گیرد.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری نیشابور گفت: همچنین هم اکنون ۲۵ معدن فعال با ۳۱۰ نیروی کار در نیشابور مشغول به کار هستند.

اکبری باقرآباد افزود: تعهد اشتغال شهرستان نیشابور در سال گذشته سه هزار و ۹۰۴ نفر بود که حدود ۱۳۰ درصد این تعهد معادل چهار هزار و ۸۰۲ نفر اشتغال جدید محقق شد.

وی گفت: ۲ بخش صنعت و معدن با هزار و یک شغل جدید و کمیته امداد با ایجاد ۷۲۸ فرصت شغلی تازه بالاترین سهمیه ایجاد اشتغال را در سال گذشته به خود اختصاص دادند.

 

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است